Arta de a fi fericit


Sunt fericita! Ce cuvinte mărețe, dar sunt adevărate. Am reușit sa am ceva ce mulți nu au. Fericirea. Nu, nu banii sunt secretul, nu succesul este cheia fericirii, ci altceva. Altceva ce nu oricine poate face. Sau poate? Nu știu, probabil ca da. Dar poate ca fericirea nu înseamnă același lucru pentru toți. Cu siguranță nu exista o formula a fericirii. Dacă era o formula, poate marii oameni de știință ar fi descoperit-o și ar fi fost publica în ziua de azi. Uneori fericirea este o aluzie de moment. Dar nu de asta vorbesc eu aici. Pentru ca da, poți găsii fericirea, dar ea sa te tina o zi, o săptămână sau poate un an. Atunci când asociezi fericirea cu o persoana, care atunci când pleacă ia cu ea și cubul acela în care stăteai și te simțeai fericit. Nu poți asocia fericirea nici cu banii, chiar dacă mulți o fac și atunci când sumele din conturile lor scad pe zi ce trece tot mai mult, devin anxioși și se gândesc la averea pe care o aveau în trecut. Nu asocia fericirea cu lucrurile pe care le poți pierde.
Suna copilăresc sa spun ca poți sa fi fericit dacă ești mulțumit de ceea ce ai? Sau poate ai spune ca e absurd. Nu iti spun ca ar trebui sa fi mulțumit cu condiția pe care o ai și sa nu îți dorești mai mult. Nu spun sa renunti la visele tale. Nu spun sa renunti la ceea ce îți dorești. Lupta pentru ceea ce îți dorești și crede ca poți mai mult. Ai încredere mai mult în tine și în valorile tale. Pentru ca ești valoros. Ai o mulțime de calități și tu le cunoști cel mai bine chiar dacă poate pana acum ai privit doar părțile tale rele, privește și spre calitățile tale. Puneți în valoare totul. Lucrează la visele tale. Nu te pune pe locul doi. Nici măcar într-o relație. Găsește egalitatea. Găsește persoana care sa îți fie alături. Și nu o sa vrea sa plece niciodată de lângă o persoana pozitiva, decât dacă el este foarte negativ.
Și dacă este negativ, lasă-l sa plece. Ai lucruri de făcut pentru tine. Nu îți poți pierde timpul fugind după oameni negativi. Nu te înconjura de oameni negativi, îți vor strica mereu dispoziția. Ramai lângă persoane pozitive de la care poți învața câte ceva. O sa te simți mai bine asa.
Spuneți mereu doar lucruri frumoase. Încurajează-te. Bucura-te de lucruri simple. Prețuiește pe cei de lângă tine. Și, dacă îmi permiți, keep it simple. Nu îți încarca viata de griji, chiar dacă uneori este greu sa te ți departe de ele. Dar cu siguranță o poți face.
Știi? Într-o lume trista care aleargă zilnic după bani și este într-un stres continuu, este greu sa ramai pozitiv, este greu sa zambesti. Dar este și reconfortant. Îți dă o energie și o putere sa poti sa depășești orice.
Deci ai încredere în tine, bucură-te de lucrurile pe care le ai, prețuiește pe cei de lingă tine, și zâmbește. Oare am spus tot? Poate ca da. Sper!
Sa ai o zi minunata.
Multumesc ca ai citit tot, dacă ai citit printre rânduri, sper ca ai prins esența. 🙂

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Biroul (locul pentru teme) - idei si sfaturi pentru parintii elevilor

Sunt doar o mama, nu sunt perfecta, dar pentru cineva sunt cea mai importantă persoana din lume