Biroul (locul pentru teme) - idei si sfaturi pentru parintii elevilor


Mai este putin timp pana cand incepe un nou an scolar. Elevii si parintii incep pregatirile pentru a putea face fata unui nou an plin de provocari pentru toti. Chiar daca nu sunt mama de elev, las aici un ghid perfect pentru parinti. Sper ca aceste idei sa ii ajute pe părinții elevilor atunci cand aleg un birou (loc de teme) pentru copii lor.
E important ca biroul sa fie amplasat cat mai aproape de fereastră, astfel incat atunci cand copilul face teme. Daca nu ai posibilitatea de a pozitiona biroul lângă fereastră, opteaza pentru o veioza care sa lumineze intreaga masa de scris. Veioza ii poate fi de mare folos chiar si cand afara este înnorat sau întuneric.
Încearcă cat de mult poti sa nu lasi nimic sa ii atraga atentia copilului de la invatat sau de la teme. Fa liniste atat in casa cat si in camera lui. Nu este recomandat sa pui calculatorul pe biroul unde el invata si nici televizorul sa nu fie pornit, pentru a nu il face pe cel mic sa se gadeasca la desenele care sunt gata sa inceapa.
Atunci cand se afla la masa de scris este foarte bine ca cel mic sa aiba totul la indemana, asa ca opteaza fie pentru un birou cu sertare si etajera fie pentru un raft separat. Cartile, caietele dar si instrumentele de scris trebuie sa fie mereu organizate pentru a nu pierde timpul cautand dupa un anumit pix sau caiet. Alege organizatoare din magazine sau creaza împreună cu copilul tau cateva organizatoare din materiale reciclate cum ar fi: sticle de plastic, cutii din lemn, conserve ramase de la legume si altele. Iti las cateva idei mai jos.
O sticla de detergent lichid pentru rufe, un spray color si o banda decorativa e tot ce ai nevoie pentru acest organizator

Cine zicea ca tuburile de la hartie igienica nu folosesc la nimic? Pictează-le frumos sau imbraca-le in hartie colorata. V-or arata foarte bine pe biroul copilului tau.

Ai pe undeva aruncate tuburi PVC pe care nu le foloseste nimeni? Ia un pistol de lipit si creaza cu ele un organizator pentru birou in care sa pui pixuri si creioane

Borcanele si recipientele din sticla pot fi si ele reutilizate. Un spray color si putina imaginatie e tot ce ai nevoie. 
Cel mai probabil conservele de la legume si compoturi ajungeau mereu la gunoi. De acum le poti folosi altfel.
Am ales cateva imagini de pe diferite site-uri cu idei de birouri pentru copii. Sper ca sa te inspire macar una din aceste imagini.
Potrivit atat pentru baietel cat si pentru o fetita, acest birou il v-a incanta pe copilul tau prin culorile din împrejurimi. Cel mic poate avea totul la indemana datorita rafturilor tip cărucior din lateral dar si a organizatoarelor de pe masa sau perete. 

Potrivit mai degraba pentru o fetita. Acest loc pentru teme este foarte bine aranjat. Masa mica dar simpla este suficient de incapatoare pentru materialele de invatare. Peretele din fata serveste ca "suport" pentru instrumente de scris care sunt plasate in galetute dar si ca si panou unde micuta ta isi poate expune operele de arta :) 

Masa mica dar libera ii permite celui mic sa isi aranjeze cartile si caietele pentru a invata relaxat. 


Biroul acesta este potrivit pentru doi frati. Raftul din fara este foarte bine organizat cu tot ce au nevoie cei doi elvi pentru a scrie temele. Se observă ca biroul este plasat langa fereastră ca cei doi sa se poata bucura de lumina naturala in timp ce isi scriu temele. 

Potrivit atat ca masa de teme cat si ca birou de art&craft. Acest spatiu de lucru este simplu dar bine echipat cu tot ce un elev are nevoie pentru a scrie sau desena. 
Sper sa iti placa aceste idei. Scrie in comentarii care birou iti place cel mai mult cum e organizat. Revin in curand cu un nou articol, pana atunci ZÂMBEȘTE ☺


levol.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Arta de a fi fericit

Sunt doar o mama, nu sunt perfecta, dar pentru cineva sunt cea mai importantă persoana din lume